Vleesverkoop

Rundvlees  
 
 Nieuwe rundvleespakketten zijn vanaf begin april 2023 weer beschikbaar!!!

 Het lekkerste rundvlees komt van boerderij Over De Rijp. De koeien hebben hier een goed leven. Dat zie je en dat proef je.

Op de boerderij wordt gefokt met Belgisch Witblauwen. Deze dieren hebben een enorme aanleg voor spiergroei en kunnen uitgroeien tot zware dieren met veel luxe vleespartijen. Voordat de dieren geslacht worden, blijven ze echter een heel aantal jaren op de boerderij. Ze kalven minimaal drie keer en de kalveren zogen bij de moeder. De stierkalveren worden meestal in de herfst verkocht en worden later voor de natuurlijke dekking ingezet. De vaarskalfjes blijven allemaal op de boerderij.

De koeien hebben allemaal goed geleefd. Dat wil zeggen dat ze gekalfd hebben en mager zijn geweest, dat ze binnen en buiten hebben gelopen en dat ze op een leeftijd zijn waarop ze helemaal uitontwikkeld zijn. Dat komt de vleeskwaliteit ten goede. Voordat een koe naar de slacht gaat, wordt ze eerst afgemest. Dat betekent dat ze als magere koe naast gras en hooi zoveel krachtvoer krijgt als ze lust. Het krachtvoer is een biks van bietenpulpbrok, lijnzaad en diverse granen, die speciaal voor vleesvee is samengesteld. Het afmesten duurt zo'n 3 tot 4 maanden. Zo krijgt de koe de tijd om langzaam aan slachtrijp te worden. Net zoals een kers aan de boom de juiste kleur moet krijgen om lekker zoet te smaken, zo moet ook vlees rijpen en een klein laagje vet krijgen. Pas dan heeft het de goede kleur en smaak.

Na de slacht wordt het vlees verwerkt het vlees in luxe pakketten. Een pakket bevat 15 kilo vlees, keurig verpakt in handige porties, diepgevroren en gestickerd. Elke doos bevat een assortiment: biefstuk, tartaar, rosbief, gehakt, bieflappen, entrecote, runderlappen, riblappen, hamburgers, worstjes. De hoeveelheid hoeft geen probleem te zijn, want een doos past in een lade van de vriezer.

Het vlees is vergelijkbaar met of beter dan wat u koopt bij de keurslager. U kunt er in ieder geval zeker van zijn dat wat er op de sticker staat ook daadwerkelijk in het pakje zit. Een eerlijk product zonder toevoegingen en u bent veel voordeliger uit. Voor echt goedkoop vlees kunt u beter naar de supermarkt gaan, maar als u echt kiest voor kwaliteit en dierwelzijn is een vleespakket van Over De Rijp een goede keuze.

Huisverkoop is ook voor de boer een interessante optie. De boer ziet de kosten voor het leveren van een goed product steeds hoger worden, maar ziet daar zelf geen betere kiloprijs op de markt voor terug. Bij directe handel tussen boer en consument vanaf de boerderij ontvangt de boer een eerlijke prijs voor de dieren.                                                                                                  

Een pakket van 15 kilo kost €235,- incl.BTW.

De pakketten worden klaargemaakt door slager Frans Schouten. In de video onderaan deze pagina kunt u Frans aan het werk zien.

 

Nieuwe rundvleespakketten zijn vanaf eind september 2021 weer beschikbaar!!!

 

Moerkalfsvlees: In december 2022 zullen we moerkalfsvlees aanbieden. Dit is een uniek product dat u nergens in de winkel kunt kopen. Het vlees komt van een Parthenaise stierkalf dat zo'n 10 maanden bij de moeder gelopen heeft en dus altijd de beschikking heeft gehad over moedermelk. Fantastisch vlees met een bijzondere smaak. Heerlijk voor de feestdagen!

Beemster Kaas: de meest duurzame kaas van Nederland en de lekkerste! de kaasfabriek ligt op 5 minuten fietsen van de boerderij. U kunt daar langs de kaaswinkel gaan.

Informeer voor aankoop van een pakket bij Simone.(06-12840142,info@overderijp.nl)

 

Farm products

 
Meat can be bought per box of 15 kg. This is obviously no option when you're on holiday.
Ask Simone if there are any small portions left in the freezer. You just might be lucky to get a taste of some pure and superdelicious beef or lamb.
 
Eggs are usually available. 
 
Down the road is a cheese factory where the famous Beemster cheese is made. There's a shop on the factory site.